top of page

Galvaniseren / Verzinken

Een specialisme van het thermische verzinken van staal

Galvaniseren/verzinken is een methode die gebruik maakt van onderdompeling om een object met een laag metaal te bedekken. Door deze methode kunnen ijzeren platen worden voorzien van een beschermende laag om het oppervlak meer glans te geven of om het oppervlak corrosiebestendig te maken tot wel zo’n 25 tot 30 jaar.

Het thermisch verzinken van staal (volgens NEN-EN-ISO-1461) is een specialisme. Dit proces ligt weliswaar in het verlengde van het ontvetten, beitsen en fluxen, maar wordt apart verwerkt door onze vaste samenwerkingspartner.
Het verzinken vindt plaats in een zinkbad met vloeibaar zink van 450°C. Alle materialen worden volgens strikte regelgeving grondig gecontroleerd, alvorens het naar ons wordt gebracht. Wij voeren daarna nog een eindcontrole uit.

Het proces van galvaniseren / verzinken
Om het object succesvol te kunnen voorzien van zink moet het materiaal worden gereinigd en ontvet en soms moet het zelfs eerst gestraald worden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Wij bespreken altijd samen met de klant wat er in de prijs zit inbegrepen, zodat je niet voor onvoorziene kosten komt te staan. Heb je stalen materialen die wat meer glans kunnen gebruiken of meer bescherming nodig hebben tegen externe invloeden? Dan zijn wij de ideale partner voor de klus! Neem direct contact met ons op via de knop hieronder. 

Gegalvaniseerd-verzinkt-materiaal.jpg
Galvaniseren-verzinken-materiaal.jpg

Contact

Ambachtsweg 18

2964 LG Groot-Ammers

0184 601251

  • FlexCoating LinkedIN

Bedankt!

bottom of page